Acasă Actualitate Ministrul Justiţiei vrea să deblocheze "cadrul legal pentru a putea fi valorificat...

Ministrul Justiţiei vrea să deblocheze „cadrul legal pentru a putea fi valorificat potenţialul artistic al unora dintre deţinuţi”

-

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, că ar trebui deblocat cadrul legal astfel încât să fie făcută posibilă valorificarea abilităţilor artistice ale unora dintre deţinuţi, precizând că într-o vizită la penitenciarul Jilava a întâlnit oameni cu „simt artistic deosebit”, informează HotNews.ro, citând news.ro.
„Sunt între ei (deţinuţi, n.r.) care au abilităţi artistice. Am fost la Penitenciarul Jilava şi am văzut oameni cu simt artistic deosebit care creează, dar nu îl pot valorifica”, a declarat ministrul Justiţiei la finalul întâlnirii cu sindicatele lucrătorilor din penitenciare.
Ministrul a explicat că deţinuţii nu au posibilitatea de a vinde produsele pe care ei le creează, dând exemplu cazul magazinului virtual din Georgia, unde persoanele lipsite de libertate pot câştigă bani din vânzarea produselor pe care le fac.
„Ideea nu este numai a banilor, ci componentă această de reintegrare socială. Ar trebui să deblocăm cadrul legal pentru a fi valorificat acest potenţial”, a subliniat ministrul.
De asemenea, Toader a mai spus că o problema importantă o reprezintă şi faptul că nu sunt suficiente resurse pentru a duce deţinuţii în locurile unde ar urmă să facă lucrători exterioare pentru care penitenciarele primesc solicitări.
„Se pune problema faptului că multe penitenciare primesc solicitări de a efectua lucrări exterioare cu contract, dar sunt dificultăţi în conducerea deţinuţilor până acolo, mijloace se transport şi funcţionari cu statut special care să îi supravegheze. Dânşii au posibilitatea de a realiza un câştig, în timp ce beneficiarul lucrării îşi poate realiza lucrarea. Am convenit cu privire la valorificarea a ceea ce ei creează, la extinderea posibilităţii de a presta servicii în afară mediului penitenciar”, a adăugat ministrul Justiţiei.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.