9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInterpol anunță că a confiscat 1,5 milioane de tone de deșeuri de contrabandă în iunie

Interpol anunță că a confiscat 1,5 milioane de tone de deșeuri de contrabandă în iunie

Interpol a anunțat marți că a confiscat, în iunie, în lume, peste 1,5 milioane de tone de deșeuri ilegale, în cadrul unei operațiuni prezentate ca fiind de cea mai mare amploare până în prezent, la care au participat organisme de poliție din 43 de țări, relatează AFP, citată de Agerpres.
”Aceasta arată ce se poate face când țările acționează împreună pentru a detecta, a întrerupe și a împiedica infracționalitatea în materie de poluare”, a declarat Joseph Poux, de la Departamentul american de Justiție, citat într-un comunicat al Interpol, al cărui sediu se află la Lyon (Franța).
Operațiunea a fost denumită ”Treizeci de zile de acțiune” și a durat de la 1 iunie până la 30 iunie. Ea reprezintă un avertisment adresat infracționalității specializate în acest tip de trafic, a mai spus Poux.
Potrivit comunicatului Interpol, deșeurile ilegale confiscate sunt în principal rebuturi electronice sau metalice, provenite în general din industria auto.
Operațiunea a permis înregistrarea a 85 de locuri unde erau depuse în total peste un milion de tone de deșeuri. Au fost inculpate 326 de persoane și 244 de companii pentru delicte de ordin infracțional sau administrativ.
Rezultatele operațiunii au confirmat faptul că Asia și Africa reprezintă principalele destinații ale deșeurilor exportate ilegal din Europa sau din America de Nord, trafic existent de altfel și între țările europene, relevă Interpol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS