Acasă Actualitate 3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primele sase luni...

3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primele sase luni din anul 2017

-

Aproximativ 3,3 milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria în primul semestru din 2017, o creştere cu 8% faţă de anul trecut, a anunţat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmite publicaţia Sofia Globe, citată de economica.net.
Informaţia a fost prezentată de Angelkova la o reuniune care se desfăşoară la Burgas, cu tema ‘Turism în ape mai curate’.
Înaintea sezonului de vară (ianuarie-mai), 340.000 de turişti străini au venit în staţiunile de la Marea Neagră – Sunny Beach, Nisipurile de Aur şi Albena – un avans de 3% faţă de perioada similară din 2016. Turismul de la Marea Neagră reprezintă 70% din totalul veniturilor din turism înregistrate în Bulgaria.
De asemenea, Nikolina Angelkova a anunţat că va continua procesul de verificare a plajelor. Cele mai mari probleme sunt legate de lipsa salvamarilor, a explicat ministrul Turismului, care vrea să reglementeze şi cazarea în camping.
Bulgaria se aşteaptă la nouă milioane de turişti străini în 2017, ceea ce ar reprezenta o creştere semnificativă faţă de anul trecut, când s-au înregistrat opt milioane de vizitatori.
Recent, Angelkova a anunţat că Ministerul bulgar al Turismului lucrează cu marii tour-operatori pentru ca sezonul de vară din 2018 să fie unul de succes.

ȘTIRI VIDEO GdS

Google publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google a publicat, astăzi, o primă versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19. Aceste rapoarte oferă date privind schimbările în mobilitatea...