Acasă Actualitate SUA: Un angajat de la Oxford și un profesor universitar, arestați după...

SUA: Un angajat de la Oxford și un profesor universitar, arestați după o crimă

-

Un angajat al Universității britanice Oxford și un profesor al unei facultăți din Chicago au fost arestați în SUA, unde erau căutați pentru uciderea unui american, a anunțat în noaptea de vineri spre sâmbătă poliția din Chicago, potrivit AFP.

Andrew Warren, 56 de ani, și Wyndham Lathem, 42 de ani, au fost reținuți de poliția din Oakland (California), conform unei postări pe Twitter al purtătorului de cuvânt al poliției din Chicago.

Cei doi fuseseră dați în urmărire pe întregul teritoriu al SUA. Ei l-ar fi înjunghiat mortal pe Trenton Cornell-Duranleau, un frizer de 26 de ani găsit mort la domiciliul său din Chicago, săptămâna trecută.

Moartea a fost atât de violentă, a explicat poliția, încât lama cuțitului folosit s-a rupt.

Autoritățile au dezvăluit vineri că Wyndham Lathem a trimit un mesaj video apropiaților săi pentru a le cere iertare după această crimă.

Lathem este profesor asociat la Northwestern University din Chicago, unde lucra de zece ani. După anunțul acuzațiilor care i se aduc, universitatea a transmis într-un comunicat că l-a plasat în concediu administrativ și că i-a interzis să intre în campus.

În ceea ce îl privește pe Andrew Warren, o pagină pe site-ul Universității Oxford, care între timp a fost eliminată, îl descria ca fiind un asistent administrativ la Somerville College.

Poliția nu a comunicat pentru moment natura relațiilor dintre cei doi bărbați și nici dintre ei și victimă.

ȘTIRI VIDEO GdS

Google publică rapoarte detaliate privind deplasarea persoanelor

Google a publicat, astăzi, o primă versiune a rapoartelor privind mobilitatea populației în contextul pandemiei COVID-19. Aceste rapoarte oferă date privind schimbările în mobilitatea...