10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicaliştii din penitenciare cer demisia lui Tudorel Toader

Sindicaliştii din penitenciare cer demisia lui Tudorel Toader

Penitenciar
Penitenciar
Foto: Rompres
Sindicaliştii din penitenciare cer demisia ministrului justitiei si acordarea majorarii cu pana la 15% a salariului de baza si pentru angajatii din penitenciare, ei spunand ca singurii care nu beneficiaza de majorarea hotarata vineri in sedinta de guvern pentru angajatii din sectorul de aparare, ordine publica si siguranta nationala.
„Practic, agentii si ofiterii de penitenciare raman singura categorie profesionala din acest sector de activitate care nu beneficiaza de aceasta majorare salariala, desi in perioada de consultari initiatorii proiectului si institutiile avizatoare au fost insistent sesizati de catre sindicatele din penitenciare referitor la aceasta problema”, afirma Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP)
Ei considera ca ministrul justitiei, domnul Tudorel Toader, este principalul vinovat pentru aceasta forma de discriminare  salariala a angajatilor din penitenciare.
„In aceste conditii, una dintre masurile pe care o vom propune marti 08 august 2017 la discutiile cu ministrul justitiei pe tema adoptarii unui pachet de masuri pentru rezolvarea problemelor din penitenciare va fi chiar solicitarea demisiei ministrului justitiei, pentru incompetenta si dezinteres”, sustine FSANP.
„Intre timp, protestele angajatilor din penitenciare, incepute la 01 august 2017 prin refuzul de a efectua ore suplimentare care va duce inevitabil la blocarea a activitatii penitenciarelor, continua pe durata nedeterminata. Urmeaza pichetari ale penitenciarelor si actiuni de protest la Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul Justitiei.

Pe lista de revendicari adaugam, alaturi de imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de personal si construirea unui cadru legal care sa protejeze angajatii penitenciarelor, eliminarea discriminarilor salariale dar si demiterea ministrului justitiei pentru incapacitatea de a intelege si rezolva problemele din penitenciare”, se mai spune in comunicatul sindicalistilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS