Peste 150.000 de țigarete de contrabandă, aproape 20 de kilograme de tutun și o armă neletală deținută ilegal au fost ridicate de polițiști în urma a 24 de percheziții efectuate pe raza județelor Covasna, Brașov și Bacău.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității economice din cadrul I.P.J. Covasna, în cooperare cu cei din Bacău și Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna, au efectuat, ieri, 24 de percheziții la domiciliile sau reședințele unor persoane fizice, precum și la sediile unor persoane societăți comerciale de pe raza județelor Covasna, Brașov și Bacău.

În urma acestor activități au fost ridicate 151.199 de ţigarete de contrabandă, 19,3 kg. de tutun vrac și țigarete deteriorate, o armă neletală deţinută în mod ilegal, precum și 7.157 de lei. Valoarea totală a bunurilor ridicate fiind de aproape 100.000 de lei.

În fapt, șapte persoane sunt bănuite că, în perioada apilie-august 2017, s-ar fi ocupat de contrabanda cu produse din tutun, prin faptele săvârșite creându-se un prejudiciu de circa 83.000 de lei la bugetul de stat.

Polițiștii au pus în executare 9 mandate de aducere, tot atâtea persoane fiind conduse la audieri. Față o femeie de 47 de ani și doi bărbați de 48, respectiv, 27 de ani, toți din județul Covasna, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, deţinerea în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile, netimbrate sau timbrate necorespunzător şi nerespetarea regimului armelor şi muniţiilor.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.