Acasă Actualitate 146 de persoane căutate pentru infracţiuni comise în Europa, depistate în ultima...

146 de persoane căutate pentru infracţiuni comise în Europa, depistate în ultima săptămână

-

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 619 persoane, 70 de autovehicule, 68 de documente și 2 plăcuțe de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 28 iulie – 4 august, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 386 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 16 mandate europene de arestare, au depistat 146 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 11 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 45 de autovehicule, au fost ridicate 50 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, precum și 2 plăcuțe de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 233 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 25 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 24 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar alte 4 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 25 de autovehicule și 18 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

ȘTIRI VIDEO GdS