21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia cumpără elicoptere de atac de la Bell Helicopter

România cumpără elicoptere de atac de la Bell Helicopter

Ministerul Apărării va cumpăra elicoptere de atac de la producătorul american Bell Helicopter. Premierul Mihai Tudose, șefii Armatei  și ministrul Economiei s-au întâlnit, ieri, la Guvern cu reprezentanţii companiei din Statele Unite și au convenit ca aparatele de zvor ce vor fi cumpărate să fie produse chiar în România.
Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a semnat deja scrisoarea de intenţie, însă spune că valoarea contractului și numărul de elicoptere ce vor fi cumpărare nu pot fi făcute publice, deocamdată.
Achiziționarea de elicoptere de atac este prevăzută în planul de înzestrare a Armatei care prevede în următorii ani, investiții în Apărare de apropae 10 miliarde de euro.
Armata are în acest moment elicoptere vechi,  proiectate în anii 60 și 70, ultimele aparate fiind modernizate și livrate după Revoluție.
Bell Helicopter ar putea construi în România modelul AH-1Z Viper, un model superior din multe puncte de vedere vechiului Cobra, potrivit vicepreşedintelui companiei  Richard Harris.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS