21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziţii ale procurorilor DIICOT la o unitate logistică a Jandarmeriei Române

Percheziţii ale procurorilor DIICOT la o unitate logistică a Jandarmeriei Române

Procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) fac joi dimineaţă percheziţii la o unitate logistică a Jandarmeriei Române.
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 locații la sediul unei instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet, potrivit unui comunicat DIICOT.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile şi de asemenea şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

Acțiunea a fost desfășurată cu sprijinul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române – Brigada Specială de Intervenție București ”Vlad Țepeș” şi al M.A.I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS