17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞedinţă a coaliţiei de guvernare

Şedinţă a coaliţiei de guvernare

Liderii PSD şi ALDE se reunesc, astăzi, la ora 12.00, într-o şedinţă a coaliţiei de guvernare, pentru a analiza activitatea Guvernului Tudose din ultima săptămână, precum şi pentru a decide dacă va fi convocată o sesiune parlamentară extraordinară. Guvernul vrea să legifereze transferul furnizorului de energie termică ELCEN de la Ministerul Energiei la Primăria Capitalei. Premierul Mihai Tudose a explicat că în timpul vacanţei parlamentare, executivul nu este abilitat să adopte ordonanţe de urgenţă pe această temă.
„Pe baza unei sesiuni extraordinare, să avem şi noi o şedinţă de guvern suprapusă, pentru a rezolva situaţia ELCEN-ului. Trebuie lege pentru aşa ceva, ordonanţă de urgenţă şi nu avem abilitarea pentru aşa ceva. Am cerut-o pentru a rezolva problema încălzirii din Bucureşti, fiindcă dacă aşteptăm septembrie, s-ar putea să fie târziu pentru bucureşteni”, a spus premierul Mihai Tudose.
Liderii PSD-ALDE vor dezbate în cadrul ședinței coaliției şi modificările propuse la Legea pensiilor militare. Recent, ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că este necesar să se facă anumite „corecţii” la pensiile extrem de mari din sistem, care ajung până la 35.000 lei pe lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS