15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe următoarele trei luni

Prognoza meteo pe următoarele trei luni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a evoluţiei temperaturilor şi precipitaţiilor pentru intervalul august – octombrie. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

În luna august, temperatura aerului va avea valori medii lunare peste normele climatologice în sudul, sud-estul şi vestul ţării şi apropiate de normal în rest. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în cea mai mare parte a ţării, iar cantităţile cele mai scăzute se vor acumula în regiunile sudice, estice şi vestice.

În septembrie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi mai ridicate decât media multianuală îndeosebi în sud-estul, sudul şi vestul ţării. Cantităţile totale de precipitaţii vor fi în general deficitare, exceptând regiunile nordice şi centrale unde, local, vor fi apropiate de norma climatologică.

În octombrie, temperatura aerului va putea avea valori peste media climatologică în sud, sud-est şi local în vest şi apropiate de normal în restul ţării. Precipitaţiile totale lunare vor fi apropiate de mediile multianuale, cu o tendinţă spre excedent în regiunile centrale şi local în cele vestice şi estice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS