11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoi proteste în Republica Moldova faţă de promulgarea legii privind trecerea la votul mixt

Noi proteste în Republica Moldova faţă de promulgarea legii privind trecerea la votul mixt

Moldovenii au iesit, duminica, in strada pentru a protesta fata de legea privind trecerea la sistemul de vot mixt, lege promulgata pe 20 iulie de catre presedintele Igor Dodon, relateaza UNIMEDIA. Proiectul privind votul mixt in Republica Moldova a fost aprobat in Parlamentul de la Chisinau in pofida protestelor cetatenilor, dar si a cererilor Comisiei de la Venetia si a UE ca Moldova sa nu renunte la votul uninominal.
Protestatarii au adoptat o rezolutie in care se arata ingrijorati de o posibila stopare a ajutorului financiar catre Republica Moldova si cer abrogarea legii cu privire la sistemul mixt de vot. Rezolutia este adresata autoritatilor de la Chisinau si a Uniunii Europene.
Protestatarii striga „Nu votul mixt”, „Sa va fie frica, poporul se ridica”, „Dodon – tradator”, „Demisia”, Dodon, nu uita, ai si tu celula ta”, pecum si „Aramata rusa afara”.
Manifestantii au programat si un mars pe traseul Sediul Partidului Socialistilor -Procuratura Generala- Resedinta de stat a Presedintelui Republicii Moldova- Ministerul Afacerilor Interne- Sediul Partidului Democrat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS