19.4 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Un militar a decedat în timpul unui exerciţiu de paraşutare la Zărneşti

Un militar a decedat în timpul unui exerciţiu de paraşutare la Zărneşti

Un militar a decedat astăzi, în jurul orei 14.40, în timpul unui exercițiu de parașutare, în zona aerodromului Zărnești, informează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat. Militarului i-a fost acordat primul ajutor la fața locului, însă, cu toate eforturile echipei de intervenție SMURD, a fost declarat decedat în jurul orei 15.35. Locotenentul Gabriel-Cristian Dinicică, din Direcția informații militare, era în vârstă de 30 de ani, fiind angajat în Ministerul Apărării Naționale din anul 2013. Era căsătorit și avea un copil.
Pentru stabilirea circumstanțelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, șeful DIM a ordonat constituirea unei comisii interne de anchetă.
Joi, 27 iulie, la ora 8.30, vor fi organizate în toate unitățile militare din țară ceremonii de comemorare a locotenentului Gabriel Dinicică.
Adrian Țuțuianu, ministrul apărării naționale, este alături de familia militarului căzut la datorie și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Auto / Marea Britanie şi Austria vor organiza câte...

Austria şi Marea Britanie vor găzdui câte două Marii Premii, fără spectatori, conform calendarului revizuit al Campionatului Mondial de Formula 1. Acesta...