10.4 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Gorj: Agricultorii au treierat 70% din suprafeţele de teren plantate cu grâu

Gorj: Agricultorii au treierat 70% din suprafeţele de teren plantate cu grâu

Campania de recoltare a grâului se apropie de final la nivelul judeţului Gorj. Fermierii au recoltat grâul de pe o suprafaţă de 7.000 de hectare, dintr-un total de 9.900 de hectare. Acest lucru reprezintă un procent de realizare de 70%. Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că în ceea ce priveşte producţia obţinută, aceasta este bună, media fiind de 3.500 de kilograme la hectar. Potrivit lui Dan Tănăsescu, există şi fermieri care au obţinut 5.000 de kilograme de grâu la hectar, dar şi agricultori care au recoltat între 1.200 şi 2.000 de kilograme, din cauză că nu au folosit tehnologia necesară. „Stăm bine pe medie, deşi se putea şi mai bine. Grâul a scăpat necalamitat, având în vedere că am avut toată gama de fenomene meteorologice, de la secetă, inundaţii, grindină, furturi puternice”, a declarat Dan Tănăsescu, şeful Direcţiei pentru Agricultură Gorj.

Producţii bune anul acesta

Directorul Dan Tănăsescu a precizat că este în derulare treieratul şi la celelalte culturi cerealiere. Astfel, în ceea ce priveşte triticalele, este realizat un procent de recoltare de 37%, iar producţia medie este de 3.350 de kilograme la hectar. La orzoaică, procentul de recoltare este de 60%, producţia medie fiind de 2.200 de kilograme la hectar. Nu în ultimul la cultura ovăzului procentul de recoltare este de 38%, producţia medie fiind de 1.500 de kilograme la hectar. „Sigur că dincolo de fenomenele meteorologice principala cauză a producţiilor mai slabe pe anumite parcele este legată de nefolosirea unor tehnologii actuale. Încă mai sunt fermieri care aruncă boabele şi vedem ce iese. Norocul nostru este că pe medie stăm bine pentru că sunt agricultori, în special cei asociaţi, care obţin aproape mamimum dintr-un teren agricol, aplicând toate tehnologiile şi respectând toate etapele specifice pentru o anumită cultură”, a mai declarat Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei Agricole Gorj.
Eugen Măruţă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

MAE: Au fost aduși acasă 98 de români

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă revenirea în ţară a 98 de cetăţeni români care se aflau pe teritoriul Republicii Austria şi al...