Acasă Actualitate Vremea se va menţine călduroasă în următoarele zile, caniculară la orele amiezii

Vremea se va menţine călduroasă în următoarele zile, caniculară la orele amiezii

-

Sâmbătă, vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii în regiunile vestice şi sudice şi izolat în rest.

Sâmbătă

ÎN ŢARĂ

Vremea va fi în continuare călduroasă, caniculară în orele amiezii în regiunile vestice şi sudice şi izolat în rest. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic, în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate spre seară şi noaptea în sud-vestul, centrul şi estul ţării, precum şi în zonele de deal şi de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului ce trecător pot avea şi aspect de vijelie, iar izolat vor fi căderi de grindină. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 36 de grade, uşor mai ridicate până la 37…38 de grade în Oltenia şi Banat, iar cele minime se vor situa între 11…13 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 23…24 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Duminică

ÎN ŢARĂ

Vremea se va menţine călduroasă, caniculară în orele amiezii în vestul şi sudul ţării, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiază şi în timpul nopţii, când în jumătatea nord-estică a ţării, precum şi la deal şi munte şi pe arii mai restrânse în rest vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat, vor fi căderi de grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 36 de grade, local mai ridicate până la 38 de grade în Banat şi Oltenia. Temperaturile minime se vor situa între 11…12 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 22…24 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

ȘTIRI VIDEO GdS

Oltenia, „invadată“ de bugetari

Datele statistice parţiale arată că din totalul salariaţilor din Oltenia circa 59.000 sunt bugetari. Anii anteriori, în Gorj era ponderea cea mai mare a bugetarilor. Circa 44,9% dintre angajaţii din Gorj erau bugetari. În Dolj, 22% dintre salariaţi erau bugetari, anul trecut. Media pe ţară era de 15%.

Cum ne hrănim sănătos iarna

În sezonul rece, tindem să ne schimbăm obiceiurile alimentare şi să mâncăm alimente mai bogate în grăsimi. Este un lucru firesc, explică...