21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateANAF supune dezbaterii publice modelul si conținutul formularului 700

ANAF supune dezbaterii publice modelul si conținutul formularului 700

Agenția   Națională   de   Administrare   Fiscală   propune, printr-un proiect de ordin, aprobarea unui formular special, formularul 700 „Declarație de înregistrare/modificare a categoriilor de obligații fiscale declarative înscrise în vectorul fiscal”, în vederea eficientizării administrării fiscale și pentru minimizarea eforturilor de conformare a contribuabililor.
Prin acest formular, contribuabilii vor avea posibilitatea de modificare, prin intermediul Internetului, a categoriilor de obligații fiscale declarative, care, potrivit legii, sunt înscrise în vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA. Precizăm că pentru înregistrarea/modificarea obligațiilor declarative care formează vectorul fiscal nu se depun, odată cu declarația de mențiuni, documente justificative. Formularul 700 va fi utilizat de către toate categoriile de contribuabili pentru declararea, exclusiv prin intermediul Internetului, a înregistrărilor sau mențiunilor privind vectorul fiscal, cu excepția solicitării de înregistrare în scopuri de TVA. Potrivit art. 88 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, modificările ulterioare ale datelor din declaraţia de înregistrare fiscală trebuie aduse la cunoştinţă organului fiscal central, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea şi depunerea unei declaraţii de menţiuni. În prezent, conform prevederilor art. 86 alin. (1) din Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare, declarația de înregistrare fiscală este însoțită de acte doveditoare ale informațiilor cuprinse în aceasta.

Proiectele de acte normative, initiate de ANAF, sunt făcute publice pe site-ul institutiei la adresa www.anaf.ro, domeniul  INFO ANAF/ Transparența decizională.
De asemenea, acestea pot fi consultate la Serviciul Comunicare, Relatiii Publice și Mass-Media din cadrul ANAF, cu sediul în str. Apolodor nr.17, sector 5, Bucureşti.
Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la acest proiect de act normativ pot fi transmise în scris la Serviciul Comunicare, Relatii Publice si Mass-Media – cu menţiunea “Conf.Legii nr.52/2003”, la următoarele adrese:
– Prin   scrisori   la   adresa   poștală: Agenția Națională de Administrare Fiscală, str.Apolodor nr.17, sector 5 Bucuresti 050741 – la Serviciul Comunicare, Relații Publice si Mass-Media;
– Electronic la adresa de mail: [email protected]
– Prin fax la numarul: 021-319.98.57.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS