17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreședintele Comitetului Militar al NATO - vizită oficială în România

Președintele Comitetului Militar al NATO – vizită oficială în România

Președintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, efectuează o vizită oficială în România, de joi până sâmbătă, la invitația generalului Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General.
Agenda oficială de discuții cuprinde subiecte referitoare la modul concret în care NATO contribuie la întărirea securității flancului estic al Alianței, modalități de promovare a proiectelor majore aflate în derulare și în perspectivă, la nivel aliat, și, nu în ultimul rând, consolidarea statutului României ca pilon de securitate în regiune și ca partener credibil în cadrul NATO”, informează un comunicat al Statului Major General transmis, miercuri, Agerpres.
Programul vizitei cuprinde întrevederi cu ministrul Apărării Naționale și cu șeful Statului Major General, vizitarea Bazei Aeriene ”Mihail Kogălniceanu” și participarea la activitățile organizate în cadrul exercițiului multinațional Saber Guardian 2017.
Vineri, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, și președintele Comitetului Militar al NATO (CMC), generalul Petr Pavel, vor susține declarații comune de presă la Palatul Cercului Militar Național, începând cu ora 13,00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS