Acasă Actualitate Un şofer băut a provocat o coliziune în lanţ în zona Vama...

Un şofer băut a provocat o coliziune în lanţ în zona Vama Craiova

-

Ion A., de 50 de ani, din Craiova, posesor al permisului de conducere valabil pentru categoriile ,,B’’ și „C”, cu vechime din anul 1985, a condus un autoturism pe str. Henry Ford din municipiu, din direcția intersecției cu str. Caracal și Decebal, iar în zona „Vama Craiova”,  din cauza neatenției în conducere, a intrat în coliziune cu partea din spate a unei semiremorci, înmatriculată în Italia, ce se afla staționată pe partea dreaptă a părții carosabile.
În urma impactului, autoturismul condus de A. Ion a fost proiectat înapoi, intrând în coliziune cu un alt autoturism care se deplasa în spatele său, acesta fiind condus de G. Chirea, 77 ani, din Craiova. În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a lui A. Ion.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcotest, în cazul lui A. Ion rezultând o concentrație alccolică de 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la unitatea spitalicească unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit în cauză un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS