15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă 30 de zile de arest preventiv pentru Cristian Boureanu

Încă 30 de zile de arest preventiv pentru Cristian Boureanu

Magistrații de la Tribunalul București au admis vineri o contestație a procurorilor și au decis ca fostul deputat Cristian Boureanu să rămână în arest preventiv pentru încă 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de ultraj după ce a agresat un polițist rutier, informează Agerpres.
Inițial, Judecătoria Sectorului 1 a respins pe 3 iulie cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă pe numele lui Cristian Boureanu și a dispus ca acesta să fie plasat în arest la domiciliu.
Procurorii au făcut contestație, admisă vineri de Tribunalul București, instanță care a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pe numele lui Boureanu. Decizia este definitivă.
Pe 9 iunie, în jurul orei 1,30, Cristian Boureanu se afla într-o mașină condusă prietena lui, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliție rutieră pe bd. Aviatorilor.
În momentul în care polițiștii i-au solicitat documentele de identitate, Boureanu s-a manifestat violent, a amenințat un polițist și i-a prins acestuia degetele mâinii drepte, prin închiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămașa uniformei și l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocându-i leziuni traumatice. Polițistul a reacționat și l-a lovit pe Boureanu, acesta căzând la pământ.
Boureanu a fost imobilizat, încătușat și condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. Fiind într-o stare avansată de ebrietate, lui Boureanu i s-a făcut rău, el fiind transportat apoi la Spitalul Floreasca.
Fostul parlamentar a fost externat din Spitalul de Urgență Floreasca, de unde a fost preluat de polițiști și dus în fața unui procuror, care a decis reținerea lui pentru 24 de ore. Ulterior, pe 10 iunie, un magistrat a decis ca Boureanu să fie arestat preventiv pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS