Elena Udrea, Ioana Băsescu și Dan Andronic, din nou în fața magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pe masa judecătorilor: dosarul finanțării campaniei electorale din 2009. Este al doilea termen, iar Elena Udrea ar trebui să afle dacă se va menţine măsura controlului judiciar impusă de procurorii DNA.

ÎCCJ nu a mai luat în discuție solicitarea de a pune în dezbatare controlul judiciar, în schimb instanța a ridicat din oficiu problema competenței și există intenția din partea judecătoarei care are acest dosar de a declina către Curtea de Apel București (CAB) întrucât faptele care i se impută Elenei Udrea nu ar fi fost comise în calitate de ministru, ci de șef de campanie. Iar, competența ar fi a CAB întrucât Elena Udrea este avocat și Ioana Băsescu este notar și aceștia sunt judecțai de CAB. Rămâne să se pronunțe instanța pe această exceoție ridicată de ea însăși.

Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.