16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul manager al SJU Constanţa, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul manager al SJU Constanţa, condamnat definitiv la 6 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, Dănuţ Căpăţână, a fost condamnat la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru spălare de bani şi luare de mită, de către Curtea de Apel Bucureşti, decizia magistraţilor fiind definitivă, informează HotNews.ro. El mai are o condamnare anterioară într-un alt dosar de corupţie, dar în care sentinţa nu este definitivă, şi a fost trimis în judecată în alte două cauze.
Potrivit DNA, în perioada iulie 2009 – mai 2016, în calitate de manager al unităţii spitaliceşti, Dănuţ Căpăţână a pretins de la mai mulţi reprezentanţi de societăţi comerciale sume de bani din care a primit, în total,197.858 de euro, 27.900 USD şi 4.768.698 de lei.
Banii au fost primiţi atât în mod direct, cât şi prin intermediul firmei S.C. Picuş Consulting S.R.L. Sau al unor firme off-shore deţinute de Căpăţână sau de amicii săi, în schimbul încheierii unor contracte între societăţile respective şi spital.
Aceste contracte vizau achiziţia de servicii IT şi, ulterior, de mentenanţă IT, servicii medicale de medicină muncii, destinate angajaţilor spitalului, dar şi servicii medicale constând în analize de laborator.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS