Acasă Actualitate Cod portocaliu şi cod galben de vijelii și ploi însemnate cantitativ

Cod portocaliu şi cod galben de vijelii și ploi însemnate cantitativ

-

Meteorologii au emis cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și ploi însemnate cantitativ, pentru intervalul 02 iulie, ora 20:00 – 03 iulie, ora 23:00, pentru mai multe judeţe.

În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată.

Vor fi averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Cod galben

În sudul Banatului, în jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

Sursa: stiri.tvr.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

Preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, vine la „Repriza de Sud“

Preşedintele AJF Dolj, Horaţiu Stănescu, vine astăzi în studioul Radio Sud (97.4 FM). Conducătorul fotbalului judeţean este invitatul lui Alexandru Vîrtosu la...