Meteorologii au emis cod portocaliu şi cod galben de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată și ploi însemnate cantitativ, pentru intervalul 02 iulie, ora 20:00 – 03 iulie, ora 23:00, pentru mai multe judeţe.

În cursul nopții de duminică spre luni (2/3 iulie) și pe parcursul zilei de luni, în județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Teleorman și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Covasna și Buzău, instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată.

Vor fi averse torențiale,  frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă de 50…70 l/mp și pe arii restrânse 80…90 l/mp.

Cod galben

În sudul Banatului, în jumătatea estică a Munteniei, în cea mai mare parte a Moldovei și local în Transilvania, temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată.

Se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă în general între 25 și 50 l/mp.

Sursa: stiri.tvr.ro

Ana DĂNESCU
A absolvit Facultatea de Ştiințe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Filosofie Sociologie. Lucrează la Gazeta de Sud din 2004 în domeniul social, dar este şi realizatorul rubricii Infosocial la Radio Sud.