22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTemperaturile excesive influenţează traficul rutier

Temperaturile excesive influenţează traficul rutier

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în această perioadă, disconfortul termic va fi accentuat iar temperaturile maxime vor fi în general între 33 şi 36 de grade(izolat 40 de grade), motiv pentru care recomandăm conducătorilor de autovehicule:
– să folosească sistemele de climatizare;
– să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;
–  să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;
–  să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;
–  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “maini libere”. Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.
Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare iar dacă este imperios necesar deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.
Conducătorii de autovehicule trebuie să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS