Acasă Actualitate Primarul Clujului, Emil Boc, i-a pus pe constructorii unui pod să stea...

Primarul Clujului, Emil Boc, i-a pus pe constructorii unui pod să stea sub el la inaugurare, pentru a verifica rezistenţa lucrărilor

-

Primarul Clujului, Emil Boc, le-a cerut constructorilor unui pod, cu ocazia inaugurării, să se aşeze sub el când va fi traversat de primele autovehicule, ca metodă de verificare a calităţii lucrărilor executate, relatează HotNews.ro.

„A fost o modalitate originală de a testa noul Pod Traian şi vom generaliza în viitor acest procedeu la alte lucrări similare. Constructorul şi-a asumat calitatea lucrărilor şi a fost prezent sub pod la trecerea primelor maşini, iar podul a rezistat cu bine. Să sperăm că podul va rezistă 100 de ani, aşa cum a rezistat peste 85 de ani vechiul pod. Lucrările la noul Pod Traian au costat 6,5 milioane de lei şi au început în august 2016. Podul are patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, trotuare pietonale cu loc de promenadă. De sâmbătă se va relua pe pod şi circulaţia mijloacelor de transport în comun”, a precizat Emil Boc.

Vechiul pod Traian peste răul Someş a fost construit în perioada 1928 – 1931 şi a costat atunci 6,6 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS