17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a promulgat Legea salarizării

Klaus Iohannis a promulgat Legea salarizării

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de promulgare al Legii salarizării, pentru că există necesitatea creşterii veniturilor şi eliminarea inechităţilor, dar coaliţia de guvernare are obligaţia să se asigure că această va produce efectele promise, fără a genera dezechilibre în economie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate şi Creştere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB, mai arată documentul.
Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creşterii veniturilor pentru îmbunătăţirea nivelului de trăi, dar şi introducerea unui cadru legislativ care să elimine inechităţilor.
„Este evident faptul că România are nevoie de un cadru legislativ care să introducă ordine în sistemul public de salarizare, astfel încât să fie eliminate inechităţile şi disfuncţionalităţile salariale. În acelaşi timp, Preşedintele României susţine necesitatea unei creşteri sustenabile a salarizării în sectorul bugetar, care să asigure motivaţiile adecvate şi performanţele necesare din partea tuturor beneficiarilor”.
Pe de altă parte, preşedintele României spune că PSD şi ALDE sunt responsabile să asigure „dezvoltarea echilibrată şi să concilieze obiectivul de creştere a salariilor cu cel de păstrare a stabilităţii macroeconomice şi bugetare a României”, iar „aspectele problematice ale legii se impun a fi corectate de Guvern şi Parlament de-a lungul perioadei de aplicare a legii”.
„Coaliţia aflată la guvernare are obligaţia să se asigure că legea salarizării va produce rezultate conform promisiunilor făcute, fără a genera dezechilibre în economie şi implicaţii negative asupra bugetului public. În acest sens, aplicarea legii trebuie corelată cu angajamentele României din Pactul de Stabilitate şi Creştere, în vederea păstrării deficitului bugetar sub pragul de 3% din PIB”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Astfel, potrivit preşedintelui, legea nu ar trebui să creeze alte probleme şi nu în ultimul rând „toate ajustările ulterioare trebuie să fie făcute în mod transparent, credibil şi responsabil, fără a fi afectate alte sectoare importante pentru dezvoltarea economiei”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS