Acasă Actualitate Liderii statelor comunitare, reuniți în Consiliul European la Bruxelles

Liderii statelor comunitare, reuniți în Consiliul European la Bruxelles

-

Șefi de stat şi de guvern ai Uniunii Europene se reunesc, joi și vineri, într-un summit la Bruxelles, unde se vor dezbate teme precum lupta împotriva terorismului, problema migrației  și Brexit-ul. România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis, care – săptămâna aceasta – s-a aflat în vizită oficială în Germania, potrivit Administrației Prezidențiale.
În marja reuniunii, liderul de la București se va întâlni cu noul președinte al Franței, Emmanuel Macron. Pe agenda de discuții figurează teme din sfera relațiilor bilaterale, a afacerilor europene și a dosarelor internaționale.
„Președintele Klaus Iohannis va reafirma disponibilitatea României de a participa în mod activ la identificarea și punerea în aplicare a celor mai bune măsuri de prevenire și contracarare a diverselor provocări la adresa securității cu care se confruntă Uniunea. În cadrul discuțiilor legate de politica comercială a Uniunii Europene, Președintele României va sublinia că UE trebuie să-și consolideze rolul de lider în promovarea comerțului liber și echitabil la nivel global, în vederea asigurării unei creșteri economice durabile, a locurilor de muncă și a inovării. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis va reitera ideea modernizării instrumentelor de apărare comercială, pentru menținerea unui sistem eficient și modern împotriva practicilor concurențiale neloiale care amenință industria europeană. În contextul discuțiilor legate de Strategia europeană privind Piața Unică Digitală, Președintele României va susține atingerea deplină a obiectivelor acesteia, în vederea asigurării inovării, competitivității și creșterii durabile a UE, precum și a facilitării accesului cetățenilor și mediului de afaceri la noile oportunități digitale”, se arată în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS