9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Măsuri preventive pentru siguranţa cetăţenilor

Mehedinţi: Măsuri preventive pentru siguranţa cetăţenilor

Poliţiştii mehedinţeni intensifică acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică în municipiul Drobeta Turnu Severin

Poliţiştii severineni vor fi prezenţi la datorie în perioada 22-26 iunie, pentru a desfăşura activităţi specifice în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică şi a prevenirii şi combaterii faptelor antisociale care ar putea afecta climatul general de siguranţă în zonele aglomerate din municipiul Drobeta Turnu Severin.
În acest sens, la nivelul Poliţiei mun. Drobeta Tr. Severin s-au luat măsuri privind interzicerea accesului vehiculelor cu capacitate mai mare de 3.5 tone şi verificarea legalității transportului și a destinației, respective pentru identificarea conducătorilor auto și verificarea stării psihofizice a acestora. De asemenea, s-au dispus măsuri pentru redimensionarea efectivelor de agenți de circulație în zonele agglomerate şi patrularea pe sectoarele de drum în apropierea locurilor de divertisment și recreere.

În perioada 23-25.06.2017, se vor intensifica acţiunile poliţiştilor din cadrul Serviciului Rutier vor acționa pentru fluidizarea traficului rutier și verificarea autovehiculelor de transport marfă în zona hipermarketului Carrrefour, unde se organizează ,,Ziua meșteșugarilor”.
Cu ocazia manifestărilor cultural artistice dedicate ,,Zilei Cetății Medievale” poliţiştii rutieri vor acţiona în perioada 24-25 iunie a.c. pentru fluidizarea traficului rutier în zona Cetăţii Medievale din municipiul Drobeta Tr. Severin.
În ziua de 25.06.2017, începând cu ora 11.00, în municipiul Drobeta Tr. Severin, va avea loc defilarea ciclistelor Asociației SKIRT BIKE, scopul acestei acţiuni fiind conștientizarea participanților la trafic cu privire la respectarea grupului țintă format din bicicliști și respectarea normelor rutiere de către bicicliste. Cu această ocazie, poliţitii severineni vor împărți flyere cu sfaturi preventive adresate participanţilor la trafic în calitate de biciclişti.

De asemenea, se va asigura prezenţa activă a agenţilor de circulaţie rutieră, permanent, pe principalele artere, pentru combaterea accidentelor, ambuteiajelor rutiere, precum şi pentru fluidizarea şi controlul circulaţiei.

Poliţiştii mehedinţeni recomandă:
În locurile publice:
– Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate;
– Nu afişaţi ostentativ bunurile de valoare atunci când vă aflaţi în locuri publice;
– Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere;
– Evitaţi să intraţi în discuţie cu necunoscuţii care vă pot aborda pentru diferite acte de caritate, ar putea fi rău intenţionaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS