14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrivatizarea Oltchim:Peste 10 investitori ar putea depune oferte ferme pentru cumpărarea activelor

Privatizarea Oltchim:Peste 10 investitori ar putea depune oferte ferme pentru cumpărarea activelor

Peste zece investitori care au depus oferte neangajante pentru cele nouă pachete ale Oltchim scoase la vânzare ar putea depune oferte definitive pentru cumpărarea activelor până la termenul limită din 26 iunie, a declarat marţi, pentru News.ro, administratorul special al combinatului, Bogdan Stănescu, care se aşteaptă ca privatizarea companiei să fie un succes, informează economica.net.
Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.
În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe bucăţi, prin nouă pachete de active.
„Această procedură de vânzare a activelor Oltchim a stârnit mare interes atât pe piaţa naţională, de către investitori români, cât şi pe piaţa internaţională, cu investitori de talie internaţională. În acest sens, s-a creat o concurenţă şi o competiţie care, cu siguranţă, va conduce la o tranzacţie de succes”, a spus Stănescu, pentru News.ro.
În martie, termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea activelor Oltchim a fost prelungit cu trei luni, până la 26 iunie, motivul invocat fiind că s-ar fi primit solicitări de la firme interesate.
„Sunt peste zece investitori care au depus ofertele neangajante şi care doresc să intre în competiţie pentru cumpărarea activelor Oltchim. Toate ofertele neangajante depuse de potenţialii investitori acoperă în integralitate toate cele nouă pachete de active scoase la vânzare de administratorii judiciari BDO şi Rominsolv”, a precizat Stănescu.
Ofertele finale sunt aşteptate să fie depuse chiar în ultima zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS