Acasă Actualitate Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, condamnat definitiv la...

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare

-

Ovidiu Puţura, fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei, a fost condamnat, marţi, la cinci ani de închisoare pentru dare de mită şi trafic de influenţă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă, informează Mediafax.

În primă instanţă, Ovidiu Puţura a fost condamnat la cinci ani de închisoare de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, decizie care a fost contestată ulterior la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Magistraţii instanţei supreme au menţinut, marţi, decizia pronunţată iniţial.

Potrivit procurorilor, în cursul lunii noiembrie 2014, Ovidiu Puţura i-ar fi promis judecătoarei Corina Iacob, de la Tribunalul Bistriţa – Secţia civilă, că, din funcţia de secretar de stat pe care o va exercita în Ministerul de Justiţie sau printr-un funcţionar de legătură ce îi poate influenţa pe membrii comisiilor de examinare de la nivelul Camerelor Notarilor Publici, va asigura promovarea, de către o persoană din familia judecătoarei (fiul acesteia, n.r.), a examenului pentru notari stagiari din anul 2015, prin fraudarea acestuia.

În schimbul intervenţiei promise, Puţura i-a solicitat lui Iacob să pronunţe o hotărâre favorabilă într-un dosar în care soţia sa era reclamant recurent. În acelaşi context, Ovidiu Puţura i-ar fi dat judecătoarei articole de încălţăminte, prin intermediul soţiei sale.

Puţura mai este acuzat că, în perioada 2013 – 2014, a primit de la o persoană foloase necuvenite în cuantum de circa 30.000 de euro, constând în cheltuieli aferente unor partide de vânătoare, unor sejururi la mare, un costum de vânătoare şi suma de circa 30.000 de lei, pentru a interveni la judecători, într-un dosar în care persoana respectivă avea calitatea de inculpat, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile acestuia din urmă.

ȘTIRI VIDEO GdS