24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a fost decorat în Germania cu Premiul „Ordinul Sfântul Gheorghe”

Klaus Iohannis a fost decorat în Germania cu Premiul „Ordinul Sfântul Gheorghe”

Președintele Klaus Iohannis a fost decorat, în cadrul vizitei sale în Germania, cu Premiul „Ordinul Sfântul Gheorghe”, de către profesorul Hans-Joachim Frey, directorul artistic și președintele Balului Operei „Semper” din Dresda, informează stiri.tvr.ro.

Președintele Klaus Iohannis a spus în cadrul ceremoniei că dedică premiul prieteniei româno germane.

La începutul discursului, președintele și-a motivat absența la gala Balul Operei «Semper» din Dresda, din 3 februarie, făcând referire la evenimentele din acele zile din România unde erau manifestații „pentru a apăra democrația și statul de drept”. Am considerat că este datoria mea morală să le fiu alături, a spus Klaus Iohannis.

Președintele României a vorbit și despre viitorul proiectului european, care în opinia sa, ține de angajarea pe calea solidarității și a unității, în mod pragmatic și credibil. Important este ca UE să-și păstreze, sincer și onest, valorile și principiile sale fundamentale și să identifice căi concrete pentru a fi mai apropiată de cetățenii săi, a subliniat președintele.

În contextul crizelor complexe din regiune, cooperarea dintre România și Germania a cunoscut o nouă dinamică.

„Astăzi, împreună, suntem mai hotărâți, mai puternici și mai pregătiți ca niciodată să ne angajăm pentru acest parteneriat, pentru o Uniunea Europeană prosperă, puternică și sigură”, a mai spus președintele României.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS