Acasă Actualitate Iohannis, discurs în Germania: România este un exemplu în domeniul protecţiei minorităţilor,...

Iohannis, discurs în Germania: România este un exemplu în domeniul protecţiei minorităţilor, un model la nivel european

-

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, într-un discurs susţinut în Germania, că „România este astăzi un exemplu în domeniul protecţiei minorităţilor şi este recunoscută că „model la nivel european”, informează HotNews.ro.

„Dupa 1989, Romania a dus o politica deschisa fata de minoritatile de orice fel, fiind pe deplin constienta ca aceste politici sunt esentiale in asigurarea unui climat de pace si stabilitate la nivel regional. Romania este astazi un exemplu in domeniul protectiei minoritatilor si este recunoscuta ca model la nivel european. Germanii sunt prezenti pe teritoriul Romaniei de opt secole. Romania incurajeaza etnicii germani, ca de altfel si celelalte minoritati nationale, sa isi prezerve, sa isi afirme identitatea si sa aiba un rol activ in societatea romaneasca. La aceasta convietuire armonioasa a contribuit substantial si prietenia dintre Romania si Germania (…) In acelasi timp, Romania este printre putinele state care au adoptat o ampla politica de retrocedare a proprietatilor nationalizate de regimul comunist. Desi aceasta situatie nu a putut fi inca rezolvata pe deplin, eforturile noastre vor continua. Toate aceste exemple demonstreaza ca Romania isi asuma trecutul si este solidara cu experientele dramatice ale milioanelor de victime ale refugiului si expulzarii”, a spus Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

Un bărbat din Bistrița-Năsăud și-a atacat fiul cu o secure

Un bărbat de 47 de ani din Bistrița-Năsăud și-a agresat fiul cu o secure. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore. Tânărul a ajuns la spital, iar tatăl riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile. În plus, polițiștii au emis împotriva bărbatului un ordin de protecție provizoriu.

Care sunt beneficiile chefirului în combaterea colesterolului

Conform unui studiu medical realizat în 2017, s-a observat o scădere „semnificativă” a nivelului colesterolului, în cazul unui grup-țintă de persoane care consumau câte patru porții de chefir pe zi, comparativ cu alt grup-țintă, de consumatori de lapte simplu, în aceeași cantitate. Persoanele care consumă regulat chefir au un nivel scăzut al colesterolului.