Acasă Actualitate ÎCCJ aşteaptă extrădarea lui Sebastian Ghiţă pentru ultimul cuvânt în dosarul cu...

ÎCCJ aşteaptă extrădarea lui Sebastian Ghiţă pentru ultimul cuvânt în dosarul cu Iulian Bădescu

-

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit marţi un nou termen pentru 19 septembrie în dosarul în care Sebastian Ghiţă e judecat alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru a-i da posibilitatea fostului deputat să-şi exprime ultimul cuvânt în persoană, la instanţă, informează Mediafax.
Avocatul lui Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că Sebastian Ghiţă ar vrea să-şi transmită ultimul cuvânt în acest dosar prin videoconferinţă, precizând că lasă la latitudinea instanţei să decidă dacă aprobă sau nu acest lucru.
Procurorul de caz a replicat că, din punctul de vedere al acuzării, cauza poate fi judecată marţi.
Completul de judecători a decis însă că lui Sebastian Ghiţă trebuie să i se acorde timp suficient pentru a se putea prezenta în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, ţinând cont că nu se poate îndeplini procedura de audiere prin videoconferinţă, a amânat termenul pentru data de 19 septembrie, la ora 12.00.
„Completul de judecată consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanţă. Dreptul la apărare este un drept personal şi trebuie un proces echitabil”, a declarat preşedintele completului de judecată.
Magistratul a completat că instanţa supremă îl va cita pe Sebastian Ghiţă „pentru a fi prezent în persoană”.
În acest dosar, instanţa supremă a respins propunerea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă, formulată de procurori. Fostul deputat este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

ȘTIRI VIDEO GdS