10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎCCJ aşteaptă extrădarea lui Sebastian Ghiţă pentru ultimul cuvânt în dosarul cu Iulian Bădescu

ÎCCJ aşteaptă extrădarea lui Sebastian Ghiţă pentru ultimul cuvânt în dosarul cu Iulian Bădescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit marţi un nou termen pentru 19 septembrie în dosarul în care Sebastian Ghiţă e judecat alături de fostul primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru a-i da posibilitatea fostului deputat să-şi exprime ultimul cuvânt în persoană, la instanţă, informează Mediafax.
Avocatul lui Sebastian Ghiţă a declarat, marţi, în faţa magistraţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), că Sebastian Ghiţă ar vrea să-şi transmită ultimul cuvânt în acest dosar prin videoconferinţă, precizând că lasă la latitudinea instanţei să decidă dacă aprobă sau nu acest lucru.
Procurorul de caz a replicat că, din punctul de vedere al acuzării, cauza poate fi judecată marţi.
Completul de judecători a decis însă că lui Sebastian Ghiţă trebuie să i se acorde timp suficient pentru a se putea prezenta în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, ţinând cont că nu se poate îndeplini procedura de audiere prin videoconferinţă, a amânat termenul pentru data de 19 septembrie, la ora 12.00.
„Completul de judecată consideră că trebuie să i se acorde timp inculpatului pentru a se prezenta în instanţă. Dreptul la apărare este un drept personal şi trebuie un proces echitabil”, a declarat preşedintele completului de judecată.
Magistratul a completat că instanţa supremă îl va cita pe Sebastian Ghiţă „pentru a fi prezent în persoană”.
În acest dosar, instanţa supremă a respins propunerea de arestare preventivă a lui Sebastian Ghiţă, formulată de procurori. Fostul deputat este judecat pentru dare de mită, instigare la abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi spălare de bani. Procurorii susţin că Sebastian Ghiţă i-ar fi dat mită un imobil fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, pentru ca acesta din urmă să finanţeze o asociaţie sportivă susţinută de Ghiţă, pentru a disimula provenienţa casei cei doi semnând un contract fictiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS