9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLondra: Un mort şi opt răniţi după ce un vehicul a intrat în pietoni

Londra: Un mort şi opt răniţi după ce un vehicul a intrat în pietoni

O persoană şi-a pierdut viaţa şi alte opt au fost rănite după ce o camionetă a intrat în plin într-un grup de pietoni în  zona Finsbury Park, din nord-estul Londrei în noaptea de duminică spre luni, a anunţat poliţia, potrivit Dailymail.
„Un bărbat şi-a pierdut viaţa la locul” atacului şi „opt răniţi au fost conduşi la trei spitale diferite”, a indicat poliţia într-un comunicat, adăugând că şoferul camionetei, un bărbat de 48 de ani, a fost imobilizat de persoane aflate la faţa locului şi a fost apoi arestat.
Potrivit Reuters, doi răniţi uşor au primit îngrijiri la faţa locului şi au fost lăsaţi să plece. Serviciul de ambulanţă din Londra a confirmat acest bilanţ.
„Poliţia a fost chemată imediat după ora 00,20 (23,20 GMT) când s-a semnalat că un vehicul a intrat în pietoni”, a indicat poliţia într-un comunicat. „Există un anumit număr de răniţi” şi „o persoană arestată”, potrivit aceleiaşi surse.
Serviciul de ambulanţă din Londra a anunţat că a trimis mai multe echipaje la un incident petrecut în Seven Sisters Road. Potrivit Consiliului Musulmanilor din Regatul Unit (MCB), organizaţie reprezentativă a musulmanilor britanici, incidentul ar fi avut loc în faţa unei moschei.
„Am fost informaţi că o dubă a lovit credincioşi în timp ce aceştia părăseau moscheea din Finsbury Park. Rugăciunile noastre sunt cu victimele”, se arată pe contul de Twitter al MCB.  Victimele părăseau lăcaşul de cult musulman, după rugăciunea de seară. Şoferul a fost reţinut după incident, anunţă Poliţia Metropolitană. Bărbatul fusese prins de cei prezenți la fața locului. Anchetatorii cred că actul ar putea fi unul motivat de ura faţă de comunitatea musulmană, care a condamnat atacul.
Premierul Theresa May susține că incidentul este ‘îngrozitor’.
La rândul său, liderul opoziției conservatoare, Jeremy Corbyn, s-a declarat ‘șocat’.
Marea Britanie este în stare de alertă după recentele atacuri teroriste de la Londra şi Manchester.
În noaptea de 3 spre 4 iunie, la Londra, o camionetă în care se aflau 3 jihadişti a lovit pietonii aflaţi pe Podul Londrei. Ulterior, teroriştii au înjunghiat trecători în plină stradă. Bilanţul atacului a urcat la 7 morţi şi 48 de persoane rănite. Atentatorii au fost lichidaţi, în cele din urmă, de forţele de ordine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS