5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânia a obținut prelungirea perioadei de tranziție pentru exportul de miere în China

România a obținut prelungirea perioadei de tranziție pentru exportul de miere în China

România a obținut prelungirea perioadei de tranziție pentru exportul de miere în China, care s-ar fi încheiat în luna iulie a acestui an, se arată într-un comunicat de presă al ANSVSA. Potrivit acestuia, participarea delegației Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) la cea de a doua ediție a “Conferinței pentru controlul calității, inspecției și carantinei”, desfășurată la Ningbo, Republica Populară Chineză, a avut rezultate semnificative.

Cel mai important a fost concretizarea discuțiilor bilaterale purtate cu oficiali ai Administraţiei Generale pentru Controlul Calităţii, Inspecţiei şi Carantinei (AQSIQ) prin semnarea de către președintele ANSVSA, dr. Geronimo Brănescu și de către Vice Ministrul LI Yuanping, a Protocolului tehnic pentru exportul de material seminal bovin.

Un progres notabil a fost înregistrat în ceea ce privește mierea, în sensul în care s-a obținut prelungirea perioadei de tranziție pentru export (care s-ar fi încheiat în luna iulie a acestui an) până la perfectarea formalităților prealabile semnării unui protocol.

De asemenea, negocierile privind alte teme de interes, cum sunt exportul de lucernă și cel de carne de pasăre au avansat considerabil. În ceea ce privește lucerna, au fost agreate de partea chineză condițiile sanitare veterinare pentru export. Pentru carnea de pasăre a fost transmis chestionarul solicitat de partea chineză, urmând ca după evaluarea acestuia, o misiune de evaluare a specialiștilor AQSIQ să viziteze România, pentru a verifica și aproba unitățile care doresc să exporte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS