14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Dihonie în PSD Gorj

Parlamenatrul social-democrat Alin Văcaru nu înţelege de ce Guvernul Grindeanu trebuie să plece. Deputatul susţine că că înainte ca şefii de filiale să ia anumite decizii, era necesar ca aceştia să se consulte cu filialele din teritoriu. Alin Văcaru a precizat că a votat un guvern pentru următorii patru ani şi nu înţelege de ce acum Guvernul Grindeanu nu mai este bun, dacă Liviu Dragnea spunea acum o săptămână că este bun, mai susţine Văcaru. „Mi se pare că o decizie atât de importantă, de a retrage sprijinul unui guvern, nu se ia într-o singură şedinţă. Mă aşteptam ca şi noi, ceilalţi membri simpli, care nu avem funcţii de conducere la nivel naţional, să fim întrebaţi dacă suntem de acord şi dacă este bine. Ne-am pripit şi neg-am făcut de râs şi cred că oamenii vor taxa acest lucru la viitoarele alegeri. Eu sper ca în al 12-lea ceas să întâlnească calea discuţiilor, să găsească măsurile cele mai bune de funcţionare”, a spus vicepreşedintele PSD Gorj.

I se pare absurd ce se întâmplă

Deputatul Alin Văcaru a precizat că a discutat şi cu alţi colegi parlamentari şi nici aceştia nu pricep ce se întâmplă în alianţa aflată la guvernare. Văcaru spune că este supărat pe situaţia politică actuală, la fel ca şi colegii săi senatori şi deputaţi. „Sunt pentru rămânerea domnului Grindeanu. Am votat cu încredere şi cu dragă inimă pentru Guvernul Grindeanu că va sta cel puţin patru ani la guvernare, nu şase luni şi din motive absurde, din punctul meu de vedere. Eu îmi doresc mai multă comunicare, noi parlamentarii ne dorim să existe o comunicare, să se ia deciziile de comun acord, nu de anumite persoane, asta îmi doresc. Despre colegii de la ALDE nu comentez. Nu ştiu de ce atâta grabă. Putea să se întâmple asta şi peste două săptămâni. Mai ales când eu îmi aduc aminte că domnul preşedinte Dragnea a spus că totul merge bine, în urmă cu câteva săptămâni, că lucrurile sunt pe făgaşul cel bun, că s-a realizat o mare parte din programul de guvernare, că suntem în grafic, nu ştiu ce s-a întâmplat în ultima săptămână şi de ce graba asta, care ne face rău ca partid. Cetăţenii trebuie să fie mulţumiţi, iar în sondaje au încredere în domnul Grindeanu, asta spune multe, la aproape 50 la sută încredere, înseamnă că şi-a făcut treaba cum trebuie până acum. Sunt puţine cele şase luni ca să tragi o linie şi să fie luată decizia cea mai radicală, extremă. Sunt de acord, poate nu s-au îndeplinit anumite lucruri, dar există şi alte metode. Mi se pare absurd ca la prima evaluare să retragi sprijinul la tot Guvernul”, a menţionat Alin Văcaru.

PSD se disociază de Văcaru

Partidul Social Democrat Gorj se disociază de declarațiile pe care deputatul PSD Gorj, Alin Văcaru, le-a făcut în spațiul public. „Considerăm că a fost emisă o părere personală și, nicidecum nu reprezintă punctul de vedere al Organizației PSD Gorj. Nu poți să spui public că “ne-am făcut de râs”, acum, când partidul trecere printr-o perioadă grea și tensionată în încercarea de a se respecta programul de guvernare promis tuturor românilor în decembrie 2016. Comitetul Executiv Național reprezintă forumul decizional al Partidului Social Democrat, forum din care fac parte, pe lângă conducerea centrală a partidului, doar președinții organizațiilor teritoriale. În acest context, ceilalți membrii de partid, nu au drept de vot, decizia unei organizații județene fiind  susținută în CExN doar de către președintele său. Singura dorință a conducerii PSD este aceea de a pune în aplicare programul de guvernare, propus și votat , în decembrie 20 16, de marea majoritate a românilor”, conform unui comunicat de presă al PSD Gorj.

Tensiuni în PSD, ca urmare a rezultatului de la alegerile parţiale

Deputatul de Gorj, social-democratul Alin Văcaru, a mai declarat că în cadrul filialei judeţene a PSD sunt supărări, ca urmare a rezultatului slab obţinut la alegerile parţiale din 11 iunie. PSD Gorj a pierdut fotoliile de primari la Târgu Jiu şi la Drăguţeşti. Văcaru a precizat că oamenii din partid sunt nemulţumiţi în legătură cu modul în care s-a derulat campania electorală.  Alin Văcaru susţine că este nevoie ca cineva să plătescă pentru rezultatul extrem de slab. Văcaru spune că s-au făcut multe greşeli. Parlamentarul oferă şi un exemplu în acest sens, respectiv nechemarea deputatului Victor Ponta în judeţ, în campania electorală. Deputatul este de părere că întreaga conducere a PSD Drăguţeşti trebuie înlocuită din funcţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS