10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞefa instanţei supreme: Judecarea procesului "Mineriadei" ar putea dura cel puţin un an şi jumătate

Şefa instanţei supreme: Judecarea procesului „Mineriadei” ar putea dura cel puţin un an şi jumătate

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că dosarul „Mineriadei”, care a ajuns spre judecare la instanţa supremă, ar putea dura cel puţin un an şi jumătate fără procedura de Camera preliminară, având în vedere că sunt de audiat multe victime şi sute de martori informează HotNews.ro.
„Urmează procedura în şedinţa publică, audierea părţilor vătămate, sunt aproape 1.500 de părţi vătămate şi 600 de martori, cred că cel puţin un an, un an şi jumătate poate dura judecarea unui astfel de proces”, a afirmat Tarcea.
Chestionată dacă există posibilitatea că judecătorii care vor analiză acest dosar să se ocupe exclusiv de el, pentru o cât mai rapidă soluţionare, Tarcea a explicat că acest lucru este posibil după ce se urmează o anumită procedura.
Dosarul „Mineriadei”, care are peste 400 de volume, a fost dus, miercuri, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, documentele fiind depozitate pe hol, din cauza lipsei spaţiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS