8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePreşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron în a doua parte a lunii iunie

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron în a doua parte a lunii iunie

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, în a doua parte a lunii iunie, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au precizat, sâmbătă, surse oficiale pentru Mediafax.

Astfel, preşedintele României va efectua în perioada 19-20 iunie o vizită la Berlin, unde va avea întrevederi cu cancelarul Angela Merkel şi preşedintele german Frank Steinmeier, au arătat sursele citate. Totodată, potrvit aceloraşi surse, în marja Consiliului European de la Bruxelles (22-23 iunie), preşedintele României va avea o întrevedere cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri după-amiaza, la Casa Albă, cu preşedintele SUA Donald Trump. La finalul discuţiilor care au durat 45 de minute, cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă comună, în cadrul căreia şeful statului american l-a felicitat pe Iohannis pentru „curajul de a lupta împotriva corupţiei şi pentru apărarea statului de drept”, i-a mulţumit pentru măsurile luate de România referitoare la mărirea bugetului dedicat Apărării şi a salutat întârirea parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS