21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAtacurile teroriste din Londra: Poliţia britanică a reţinut încă două persoane suspectate de implicare în atentate

Atacurile teroriste din Londra: Poliţia britanică a reţinut încă două persoane suspectate de implicare în atentate

Poliţia britanică a reţinut, sâmbătă, două persoane suspectate de implicare în atacurile teroriste de la Londra, în urma cărora opt persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite, relatează site-ul The Guardian, potrivit Mediafax.

Poliţia Metropolitană din Londra a anunţat că este vorba despre doi bărbaţi în vârstă de 27 de ani, respectiv 28 de ani. Ei au fost reţinuţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, în cartiere Ilford şi Barking din estul Londrei, fiind suspectaţi că au pregătit acte de terorism. Alte şase persoane rămân în arest, fiind suspectate de legături cu cei trei autori ai atacurilor care au avut loc la 3 iunie în centrul capitalei Angliei, în vecinătatea Podului Londrei. Anchetatorii au mai anunţat că atacatorii au încercat iniţial să închirieze un tir de 7,5 tone. Totodată, bărbaţii şi-ar fi legat cuţite de ceramică de 30 cm la încheieturi şi ar fi avut bombe cu benzină în autovehiculul cu care au intrat în mulţime. În pregătirea atacurilor teroriste,cei trei bărbaţi au închiriat un apartament în cartierul Barking din estul Londrei, pentru a-l folosi ca o casă conspirativă. Ulterior, în locuinţă au fost găsite o copie a Coranului deschisă la pagina care descrie martiriul, echipamente pentru fabricarea bombelor cu benzină, sticle de plastic şi bandă adezivă pentru confecţionarea unei veste explozive false. Atacurile comise sâmbătă seară în centrul Londrei s-au soldate cu opt morţi şi peste 48 de răniţi, dintre care 18 sunt în stare critică. Cei trei presupuşi autori ai atentatului, Khuram Shazad Butt, Rachid Redouane şi Youssef Zaghba au fost împuşcaţi mortal de agenţii serviciilor de securitate. Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS