Acasă Actualitate România, sub Bulgaria la cheltuielile cu Armata, ca procent de PIB, în...

România, sub Bulgaria la cheltuielile cu Armata, ca procent de PIB, în 2015

-

România avea cheltuieli cu Armata inferioare Bulgariei, dar superioare Ungariei, că procent din produsul intern brut, în anul 2015, conform unor date recente publicate de Oficiul European de statistică, Eurostat, informează HotNews.ro.
Potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, România a avut cheltuieli cu Armata în anul 2015 la nivelul a 1% din produsul intern brut, sub media Uniunii Europene, de 1,4%, şi sub angajamentul în cadrul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), de 2% din PIB.
Din acest punct de vedere, România a fost sub Bulgaria (1,4% di PIB pentru Armata) , dar peste celălalt vecin din UE şi aliat în NATO, Ungaria (0,5% din PIB), în anul 2015. Înre timp, România s-a angajat să aloce 2% din PIB pentru Armata, în anul 2017.
În bani, clasamentul în regiune se schimbă, pentru că România are cel mai mare PIB ditre cele 3 ţări UE şi NATO: România a cheltuit cu Armata în jur de 1,5 miliarde euro, Bulgaria circa 0,6 miliarde euro, iar Ungaria în jur de 0,5 miliarde euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Aveţi grijă de valorile din viaţa voastră. Aveţi ocazia să conştientizaţi de ce aveţi nevoie pentru a obţine pe viitor un...

Cât ne ajută exercițiile oculare?

Tensiunea acumulată într-o zi la nivelul ochiului, fie după statul cu orele în fața calculatorului, TV, citit, scris, limitează flexibilitatea...