Acasă Actualitate Președintele Donald Trump apreciază rolul de lider al României în creșterea finanțării...

Președintele Donald Trump apreciază rolul de lider al României în creșterea finanțării NATO

-

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a apreciat vineri exemplul oferit de România celorlalte state membre NATO prin creșterea bugetului apărării de la 1,4% la peste 2% din PIB. La conferința de presă comună cu președintele Klaus Iohannis, după întâlnirea la vârf de la Casa Albă, Trump i-a mulțumit omologului său român pentru rolul său de lider.

Totodată, potrivit Agerpres, președintele SUA a reamintit și contribuția armată a României la lupta împotriva terorismului, inclusiv prin jertfa supremă a 31 de militari.

„Este o onoare să vă avem aici, un aliat de încrede, o țară minunată, o relație excelentă”, a spus Donald Trump, la începutul întâlnirii cu Klaus Iohannis, în Biroul Oval.

La rândul său, președintele Iohannis s-a declarat onorat să se afle la Casa Albă.

„Este o mare plăcere și o onoare să mă aflu aici. Aștept cu nerăbdare să discutăm despre Parteneriatul nostru”, a spus șeful statului.

În context, Donald Trump a replicat: „Da, un Parteneriat măreț”.

ȘTIRI VIDEO GdS

Şoferul care a ucis cinci persoane, fără drept de circulaţie

Judecătorii au repins prelungirea dreptului la circulaţie în cazul unui şofer de tir, implicat în accidentul mortal din aprilie 2017, în urma căruia a pierit o familie întreagă. În acelaşi accident şi-a pierdut viaţa şi craioveanul Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă.