20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Finanţelor: Impozitul pe gospodărie va fi implementat în două-trei etape

Ministrul Finanţelor: Impozitul pe gospodărie va fi implementat în două-trei etape

Implementarea noului impozit pe venitul global se va desfăşura în două sau trei etape, prima etapă urmând să înceapă de la 1 ianuarie 2018, în condiţiile în care rolul consultanţilor fiscali ar putea fi luat de un sistem informatic, a declarat, marţi, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, citat de HotNews.ro şi news.ro.
„Vor fi două sau trei etape de implementare a acestui sistem. Cu siguranţă, prima etapă va fi de la 1 ianuarie 2018”, a afirmat Ştefan.
Potrivit acestuia, se va trece la globalizarea veniturilor în 2019, dar fără a se elimina reţinerea la sursă a celor de natură salarială.
În plus, o aplicaţie informatică ar putea înlocui consultanţii fiscali în cazul aplicării impozitului pe venitul global, dacă statul ar reuşi să integreze resursele informatice care se regăsesc astăzi în diverse instituţii, în condiţiile în care există constrângeri în ceea ce priveşte sistemul informatic al Fiscului de a implementa rapid un astfel de sistem.
„Ceea ce ar fi trebuit să facă aceşti consultanţii fiscali, se poate rezolva folosind resursele informatice care se regăsesc astăzi în diverse instituţii ale statului, în administraţia centrală sau locală, dacă suntem în stare să le integrăm într-o aplicaţie informatică. Dacă reuşim, vom avea tot ceea ce ar fi trebuit să conţină declaraţiile fiscale (…). Cred că este o soluţie mai ieftină, mai bună, mai modernă”, a afirmat Ştefan.
El consideră că, atunci când se va implementa acest sistem, fiecare cetăţean va avea la dispoziţie un mecanism online pentru plata impozitelor şi taxelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS