13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Informațiile privind reținerea unor români în legătură cu atacul terorist de la Londra nu se confirmă

MAE: Informațiile privind reținerea unor români în legătură cu atacul terorist de la Londra nu se confirmă

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, în urmă cu puţin timp, că informaţiile apărute în presă potrivit cărora doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în urma raidurilor efectuate după incidentul de tip terorist de la Londra din noaptea de 3 spre 4 iunie nu se confirmă.
„Conform datelor oficiale obţinute până la acest moment, informaţia conform căreia doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliţia Metropolitană nu deţine date care să confirme acest articol de presă. Totodată, reprezentanții misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetățenilor români care au informaţii în legătură cu acest incident să pună la dispoziție autorităților britanice toate datele și informațiile pe care le dețin”, se arată într-un comunicat al MAE.
Trei atacatori au intrat, sâmbătă noaptea, cu o dubă, în pietoni pe Podul Londrei, după care au înjunghiat oameni pe stradă în zona Pieței Borough. Cei trei atacatori au fost fost împușcați mortal de poliție.
Ulterior, poliția a arestat 12 persoane în zona Barking în legătură cu atacul comis sâmbătă noaptea la Londra. Atentatul s-a soldat cu șapte morți și 48 de răni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS