5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateErdogan amenință cu reluarea ostilităților împotriva luptătorilor kurzi din Siria

Erdogan amenință cu reluarea ostilităților împotriva luptătorilor kurzi din Siria

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat sâmbătă că va relua acțiunile militare împotriva luptătorilor kurzi din Siria în cazul unui atac împotriva Turciei din partea acestora, relatează Agerpres, citând Xinhua.

„Nu vom discuta problema cu nimeni, ci vom lua propria decizie și vom lua problema în propriile mâini”, a declarat președintele Erdogan în cadrul unei întâlniri cu oamenii de afaceri la Istanbul.

El a invocat eventuala reluare a așa-numitei operațiuni „Euphrates Shield” („Scutul Eufratului”) în nordul Siriei în cazul lansării unui atac asupra teritoriului turc de către Partidul Uniunii Democrate (PYD) și aripa sa militară, Unitățile de protecție a poporului kurd (YPG).

Ankara califică cele două grupări ca susținătoare ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia și considerat organizație teroristă și de Statele Unite și de Uniunea Europeana, iar liderul partidului, Abdullah Ocalan, este în închisoare din 1999.

Armata turca a încheiat operațiunea „Euphrates Shield”, lansată în luna august a anului trecut, la sfârșitul lunii martie a.c..

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS