7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTransgaz: Procesul de investigare inițiat de CE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor

Transgaz: Procesul de investigare inițiat de CE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor

Procesul de investigare inițiat de Comisia Europeană la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale – SNTGN Transgaz SA referitor la împiedicarea exportului de gaze naturale din România către alte state membre ale UE nu afectează capacitatea societății de a efectua la timp și în condiții de siguranță a tuturor operațiunilor din domeniul său de competență, informează, vineri, Transgaz într-un comunicat transmis Bursei de Valori București.
Potrivit Agerpres, Transgaz precizează că va întreprinde cu celeritate toate diligențele necesare pentru asigurarea documentelor necesare Comisiei Europene în acest procesul de investigare.
Reprezentanții Transgaz precizează că, în măsura în care va fi relevant, vor informa de îndată, prin comunicat oficial, „în mod transparent și cu respectarea prevederilor legale”, în legătură cu acele aspecte care pot să fie de interes deopotrivă pentru publicul larg, ca și pentru cei care participă la ori sunt în mod direct interesați de performanța companiei.
Comisia Europeana a deschis joi, 1 iunie, o procedură oficiala de investigare, pentru a evalua dacă operatorul român al sistemului de transport de gaze naturale, Transgaz, a împiedicat exportul de gaze naturale din România către alte state membre ale UE. Comisia va investiga dacă Transgaz a abuzat de poziția sa dominanta pe piață, încălcând astfel normele UE.
România este al treilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană (după Țările de Jos și Marea Britanie) și dispune de rezerve importante de gaze naturale, inclusiv zăcămintele de gaze naturale descoperite recent în Marea Neagră. Transgaz este unicul operator al sistemului de transport de gaze naturale din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS