21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt convoaie militare NATO au intrat în Romania pentru cel mai amplu exercițiu din acest an

Opt convoaie militare NATO au intrat în Romania pentru cel mai amplu exercițiu din acest an

Primul din cele opt convoaie ale Forței Întrunite cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat (VJTF), care vor participa la exercițiul Noble Jump 2017, a intrat joi dimineață în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu – Ruse, Bulgaria.

”Asistăm la un moment istoric. Forța cu Nivel Ridicat de Reacție este prezentă aici și o vedeți, intră pe teritoriul României. Exercițiul Noble Jump este un exercițiu cu termen scurt de notificare, care a fost planificat de Comandamentul de la Napoli împreună cu Ministerul Apărării Naționale, este condus de Corpul aliat de reacție rapidă din Marea Britanie și în el este implicată, inclusiv, Divizia Multinațională care a fost pusă de România la dispoziția NATO. În același timp, exercițiul este extrem de important, pentru că demonstrează capacitatea și viteza de reacție a Alianței pentru a preveni amenințările cu care ne confruntăm în acest moment”, a declarat joi, în PTF Giurgiu, șeful Forțelor Terestre, general maior Marius Harabagiu, citat de Agerpres.

La exercițiul multinațional Noble Jump 2017 participă 11 state NATO. Șeful Forțelor Terestre, general maior Marius Harabagiu, a ținut să mulțumească autorităților statului care sprijină Armata pentru desfășurarea cu succes a operațiunii.

Pe tot parcursul zilei de joi, până la orele 20,00, prin PTF Giurgiu-Ruse vor intra opt convoaie VJTF din care fac parte aproximativ trei sute de militari cu peste 150 de vehicule de luptă și transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre ”Getica” din Cincu, județul Brașov.

Convoaiele de vehicule de luptă de reacție rapidă se vor deplasa pe ruta Giurgiu — București — Pitești — Râmnicu Vâlcea — Sibiu — Cincu și sunt însoțite și de elicoptere de intervenție rapidă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS