8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi fraţi au murit în maşina cu care mergeau spre facultate

Doi fraţi au murit în maşina cu care mergeau spre facultate

Florinel şi Gabriela Radu, doi fraţi de 21 şi, respectiv, 23 de ani, din Balş, şi-au găsit sfârşitul împreună, în maşina cu care se îndreptau spre Craiova
Florinel şi Gabriela Radu, doi fraţi de 21 şi, respectiv, 23 de ani, din Balş, şi-au găsit sfârşitul împreună, în maşina cu care se îndreptau spre Craiova

Florinel şi Gabriela Radu, doi fraţi de 21 şi, respectiv, 23 de ani, din Balş, şi-au găsit sfârşitul împreună, în maşina cu care se îndreptau spre Craiova. Cei doi erau studenţi în Bănie şi în fiecare duminică veneau la căminul de la Agronomie, acolo unde erau cazaţi de câţiva ani. Duminica aceasta, însă, Florinel şi Gabriela nu au mai ajuns la destinaţie. Maşina în care se aflau, şi pe care tânărul o conducea, s-a izbit violent de altă maşină, pe DN 65, la Robăneşti. Tânăra a murit pe loc, iar fratele ei încă trăia atunci când au ajuns ambulanţele, însă s-a stins în timpul manevrelor de resuscitare. „Într-o succesiune de curbe, maşina a derapat, cel mai probabil din cauza vitezei, iar şoferul a pierdut controlul volanului şi a pătruns pe contrasens, unde a lovit un autoturism marca Ford Focus, în care se afla un bărbat“, au declarat reprezentanţii IPJ Dolj. După impact, cei doi fraţi s-au stins din viaţă, iar şoferul Fordului, Alexandru Movilescu, de 55 de ani, din Bucureşti, a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova. „Pacientul a fost adus duminică seară, în jurul orei 20.50, cu politraumatism prin accident rutier, în Unitatea de Primiri Urgenţe. Bărbatul a primit îngrijri medicale, apoi a fost transferat la Secţia de Ortopedie. Acesta prezintă fractură de claviculă, traumatism toracic, cu coaste rupte, dar şi traumatism la coloana vertebrală, în zona toraco-lombară, însă nu grav. Este conştient şi stabil hemodinamic“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.


Florinel conducea un Opel Astra şi a publicat, pe pagina sa de Facebook, în urmă cu o săptămână, o fotografie cu autoturismul. Mama sa, plecată la muncă în străinătate, i-a scris într-un comentariu că îi place maşina, şi l-a atenţionat să aibă grijă atunci când o conduce. Destinele celor doi tineri au fost curmate prea devreme. Duminică seară, imediat după ce s-a întâmplat accidentul, tatăl celor doi, dar şi mai mulţi prieteni şi colegi au mers la locul unde tinerii au murit. Tatăl a izbucnit în lacrimi când şi-a văzut copiii fără viaţă. Toţi cunoscuţii lui Florinel şi ai Gabrielei sunt în stare de şoc şi îi regretă enorm pe cei doi fraţi, despre care au de spus numai cuvinte frumoase. „Doi frați minunați. Dumnezeu să vă odihnească în pace, suflete dragi! Multe lacrimi pentru voi, nu o să vă uităm niciodată și o să vă iubim mereu“, a scris o persoană apropiată celor doi pe pagina de Facebook. „Pe Gabriela am cunoscut-o în urmă cu patru ani. Eram amândouă în primul an de facultate. Am cunoscut-o prin intermediul unei colege. Era o fată tare cuminte şi la locul ei. Un an mai târziu, l-am cunoscut şi pe fratele ei, Florin, la campusul Agronomiei. Era un băiat glumeț, avea simţul umorului. Florin trebuia să dea anul acesta examenul de licenţă la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Gabriela terminase Facultatea de Ştiinţe Sociale şi cred că era la master. Chiar nu-mi vine să cred că s-a putut întâmpla asta. Pe Florin ultima dată l-am văzut acum trei zile“, a declarat Simona, o prietenă a celor doi.
Cei doi fraţi au lăsat în urmă o durere fără margini. Mama lor, care a plecat la muncă în străinătate pentru a le asigura un trai mai bun, a aflat tragica veste prin telefon. Aceasta urmează să vină în ţară pentru a-şi înmormânta copiii.

O întreagă familie a pierit într-un cumplit accident, tot pe DN 65

Luna trecută, pe 24 de aprilie, o întreagă familie – mama, tata şi doi copilaşi, de trei și șapte ani – a murit după ce maşina în care se afla a fost lovită frontal de un tir, pe DN 65, în zona Pădurea Sarului. Alt bărbat, de 62 de ani, Mihai Bobocică, antrenor emerit de tenis de masă, a murit şi el în acelaşi accident. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS