8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Sănătăţii susţine că există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

Ministrul Sănătăţii susţine că există stocuri suficiente de vaccin ROR în toată ţara

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat luni, că, în prezent, există stocuri suficiente de vaccin ROR (rujeolă-oreion-rubeolă) în toată ţara.
„La momentul de faţă, există stocuri suficiente de vaccin pentru ROR în toată ţara şi urmează să mai primim încă o cantitate de vaccin la sfârşitul lunii viitoare. Iar pentru hexavalent s-au devansat toate livrările (…) cu minimum o lună, în aşa fel încât să fie acoperit şi necesarul de hexavalent”, a declarat Bodog, citat de economica.net.
Întrebat ce cantitate este necesară pentru vaccinurile ROR, Bodog a răspuns: ‘Necesarul până la sfârşitul anului, ca să nu avem absolut nicio problemă şi să nu existe nicio problemă în ceea ce priveşte aprovizionarea la nivel naţional, este în jur de 400.000 – aceasta este cifra pe care a comunicat-o Institutul Naţional de Sănătate Publică’.
Ministrul a precizat că toate procedurile de achiziţie de vaccin se vor realiza prin acorduri-cadru cu o durată de minimum doi ani şi maximum patru ani.
El a adăugat că a discutat cu reprezentanţii companiilor farmaceutice despre legea vaccinării, pentru ca, la momentul în care actul normativ va ajunge în Guvern, să înglobeze şi propunerile industriei pharma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS