8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateInstanța discută pe 22 iunie o nouă cerere de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu

Instanța discută pe 22 iunie o nouă cerere de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu

Omul de afaceri Dan Voiculescu a depus în instanță o nouă cerere de eliberare condiționată, el executând la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA, informează Agerpres.
Cererea a fost înregistrată joi la Judecătoria Sectorului 5, primul termen al procesului fiind stabilit pentru data de 22 iunie.
O comisie de la Penitenciarul Rahova a analizat miercuri cererea de eliberare condiționată a lui Dan Voiculescu și a înaintat documentația la Judecătoria Sectorului 5, a declarat, joi, Gabriela Livadariu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.
Dan Voiculescu a mai încercat să iasă din închisoare înainte de termen, însă cererea sa a fost respinsă definitiv în ianuarie 2017 de Tribunalul București.
DNA s-a opus atunci ca Dan Voiculescu să fie eliberat condiționat, pe motiv că acesta a executat prea puțin din pedeapsa primită în dosarul ICA și sunt nereguli în legătură cu cele 11 cărți scrise în penitenciar, pentru care omul de afaceri ar fi beneficiat de o reducere a condamnării.
Pe 8 august 2014, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu, iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de închisoare. De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare, iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.
Curtea de Apel București a dispus atunci confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS