24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicușor Dan: Legea grațierii ar putea trece tacit de Senat

Nicușor Dan: Legea grațierii ar putea trece tacit de Senat

Președintele USR, Nicușor Dan, a avertizat, luni, că legea grațierii ar putea trece prin aprobare tacită de Senat și a subliniat că USR a cerut luni includerea acestui proiect pe ordinea de zi a plenului Senatului pentru a fi respinsă, informează Agerpres.
„Cerem inițiatorului, guvernul României, să o retragă din circuitul parlamentar. Chiar și în forma inițială, fără amendamentele revoltătoare propuse de PSD și de Traian Băsescu, legea rămâne un vehicul pentru singurul obiectiv al PSD: grațierea corupților”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.
Potrivit liderului USR, grațierea colectivă nu rezolvă problemele din închisori. „Toate studiile arată că mai bine de 50% dintre deținuții eliberați se întorc în penitenciare într-o perioadă de un an dacă nu au beneficiat de programe de reabilitare și reinserție socială. Situația din închisori este de fapt doar un pretext pentru PSD care știe foarte bine aceste lucruri, dar se preface că nu le știe”, susține Nicușor Dan.
Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat luni că proiectul legii grațierii, care ar urma să fie adoptat tacit marți, nu poate intra pe ordinea de zi a plenului Senatului, întrucât la Biroul permanent nu s-a primit raportul Comisiei juridice în acest caz.
„Nu știu dacă o lăsăm așa (să fie adoptată tacit — n.r.), dar până în momentul de față de la Comisia juridică nu am primit raportul. Fără raport, nu poate să intre pe ordinea de zi a plenului”, a spus luni Tăriceanu, la finalul Biroului permanent al Senatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS