24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIgor Dodon vrea să transforme Republica Moldova în republică prezidenţială

Igor Dodon vrea să transforme Republica Moldova în republică prezidenţială

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat vineri, în urma unei întrevederi cu experţii Comisiei de la Veneţia, că vrea să transforme ţara din republică parlamentară în una prezidenţială, notează site-ul Radio Chişinău, citat de Mediafax.
Dodon consideră „absolut necesară” atribuirea unor drepturi suplimentare preşedintelui ţării de dizolvare a Parlamentului şi va întreprinde acţiuni pentru a obţine acest statut.
„Am discutat detaliat cu delegaţia Comisiei de la Veneţia, care a venit în Republica Moldova pentru a face o evaluare a iniţiativei lansate de mine, de modificare a Constituţiei, în ceea ce ţine de atribuirea unor drepturi suplimentare preşedintelui ţării de dizolvare a Parlamentului. Consider că acest drept este absolut necesar şi am menţionat că voi insista pe modificarea în continuare a Constituţiei prin toate căile posibile, fiind ferm convins că alegerile parlamentare anticipate trebuie să aibă loc cât mai curând posibil”, a spus Igor Dodon pe contul personal de Facebook.
Igor Dodon pledează pentru dizolvarea actualului legislativ şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. O misiune de experţi ai Comisiei de la Veneţia s-a aflat la Chişinău pentru a discuta proiectul de modificare a Constituţiei iniţiat de Igor Dodon şi de deputaţii socialişti. Partidul Liberal nu susţine iniţiativa preşedintelui Igor Dodon privind modificarea Constituţiei şi a sesizat Curtea Constituţională pe marginea acestui subiect.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS